<

Дитячий манеж: знайомимося з корисними аспектами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:14 | 7.06.2021 / Статті / /
Перегляди
104
/ Коментарі відсутні

Під час активного розвитку у малюків, на допомогу батькам приходить манеж. Як його правильно обрати?

Поки малеча лежить у ліжечку й весь свій час витрачає на сон і їжу, в перервах між годуваннями та прогулянками мама може спокійно займатися домашніми справами та навіть приділити увагу собі. Але поступово активність малюка зростає. Спочатку повзає на животі, потім по-пластунськи, а надалі лазить карачки. Тільки після цього він намагається стояти та ходити, тримаючись за опору.

Саме в цей період дитина починає активно цікавитися навколишнім простором. Навіть якщо ви закрили всі розетки заглушками, прибрали із зони досяжності потенційно небезпечні предмети, малюка все одно не можна залишати одного. Маленький непосидько з легкістю зможе покинути свою кімнату та відправитись у небезпечну подорож по квартирі. 

Найчастіше дитина залишається з мамою, але їй протягом дня потрібно виконати чимало побутових справ. У цьому випадку на допомогу прийде дитячий манеж. Цей предмет являє собою огороджену площадку для ігор. Також пропонуються варіанти, які поєднані з ліжечком і пеленальним столиком. На сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/76296/ представлена ​​різноманітна колекція манежів. Будь-який варіант можна замовити зі швидким доставленням за призначенням.

Правила застосування

Попри особливості конструкції, знаходження дитини у манежі передбачає певне обмеження свободи пересування. Деякі скептики стверджують, що перебування в обмеженому просторі формує підсвідомий комплекс неуспішності. Адже навколо стільки всього нового та невідомого, а у дитини немає можливості вийти за огорожу, щоб добре розглянути, а ще краще помацати ті предмети, які його цікавлять. Розв’язати цю проблему можна, дотримуючись простих правил:

  • чергуємо спокійні ігри з руховою активністю, яка передбачає переміщення непосиди по кімнаті зручним для нього способом, але під контролем дорослих;
  • розміщуємо всередині манежу кілька іграшок і періодично їх оновлюємо, але не обов’язково постійно купувати нові – необхідно їх просто чергувати, коли інтерес починає слабшати;
  • загальний час, який можна проводити всередині такої конструкції, не повинен перевищувати 1,5-2 годин на день;
  • навіть гіперактивні діти можуть спокійно перебувати за огорожею нетривалий час, якщо забезпечити їх цікавими іграшками.

Важливо, щоб перше знайомство з новою приналежністю пройшло у сприятливих умовах. Покладіть всередину пару улюблених іграшок, нехай малюк уважно розгляне й поторкає незнайому для нього конструкцію. Тільки після того, як адаптація пройшла успішно, можна на нетривалий час залишити його одного, а потім поступово збільшувати цей інтервал. 

Вважається, що манеж більшою мірою потрібен саме для батьків, адже вони отримують можливість зайнятися власними справами, поки дитина знаходиться в обмеженому просторі. Але є важливий психологічний аспект, про який рідко замислюються. Дорослі члени сім’ї повсякчас турбуються про безпеку малюка й стараються завжди знаходитися поруч. В результаті навіть у трирічному віці, коли вже пора йти у садок, дитина не може ні хвилини провести без присутності батьків, бабусь і дідусів. Саме манеж стає першим етапом у формуванні самостійності, адже малюк вчиться залишатися наодинці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *