<

Док-станції для MacBook і для чого вони потрібні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:23 | 12.11.2022 / Статті / /
Перегляди
166
/ Коментарі відсутні

Найбільша проблема всіх сучасних ноутбуків – нестача вільних портів під різні периферійні гаджети. І лінійка MacBook від Apple не просто не є винятком, а очолила цей тренд. Саме пристрої цієї компанії з кожним новим поколінням втрачають кількість портів, придатних для використання із зовнішніми гаджетами. 

Більш того, в останньому поколінні MacBook на базі M1 залишилося всього 2 роз’єми на базі Thunderbolt. Така ситуація відбувається повсюдно практично у всіх брендів. І саме від неї найкраще рятує не USB-хаб, як можна подумати, а саме повноцінна док-станція, яка може мати безліч різних форм.

Що таке док-станція для MacBook та де її купити?

Фактично, док для ноутбука – більш просунута версія USB-хабу, з яким багато хто знайомий. Але основна відмінність док-станції полягає в тому, що вона в більшості випадків є додатковим захистом між блоком зарядки та пристроєм, і при цьому надає широкі можливості підключення периферії. 

Наприклад, існують доки для MacBook M1, у яких є Thunderbolt для підключення до живлення, Ethernet-порт для підключення до мережі, кілька Type-C портів. HDMI, DisplayPort, а також картридери. І все це ціною 2 портів, що вже є у цього ноутбука, один з яких так чи інакше все одно зайнятий блоком живлення.

Мати під рукою док-станцію, особливо якщо ви працюєте з багатьма зовнішніми пристроями одночасно, завжди корисно. Завдяки цьому аксесуару можна без проблем приєднати до будь-якого ноутбука, у тому числі від Apple, необхідну кількість зовнішніх гаджетів. 

Дизайнер зможе підключити одночасно додатковий монітор, графічний планшет, USB-лампу для покращення освітлення та зовнішній диск для зберігання даних, наприклад. А фотограф зможе також підключити монітор, камеру, SD-карту, зовнішній диск та інші потрібні пристрої. 

І все це – до одного MacBook, оснащеного лише двома Thunderbolt-портами. До того, вищезгаданий USB-хаб також можна підключити через док-станцію. Оскільки він, власне, теж є периферійним пристроєм. І підключається через інтерфейси, що присутні у док-станції. Що, у свою чергу, дозволить додати ще більше пристроїв до ноутбука. Якщо це, звичайно, вам дійсно потрібно.

Купити подібний гаджет для ноутбука ви можете без особливих проблем, якщо подивіться в каталоги онлайн-магазинів. Наприклад, ось тут, на сайті MacInCase, де різні аксесуари для портативних пристроїв представлені в широкому асортименті. У цьому інтернет-магазині ви можете за демократичну вартість замовити док-станцію для MacBook з необхідним функціоналом. При цьому ви зможете одразу оформити доставку по Києву та Україні.

Якими є док-станції для MacBook?

Аксесуар такого типу, як док-станція, може бути різних форм та факторів. Існують док-станції у вигляді зовнішніх блоків, схожих на USB-хаби, але з великою різноманітністю портів. Їх зручно брати із собою, особливо якщо вони можуть працювати як додатковий зовнішній блок живлення. Цим ви значно підвищуєте захист MacBook від проблем з електромережею у незнайомих місцях. Оскільки при підключенні таким чином док візьме на себе можливу шкоду від несправностей у мережі.

Також є більш функціональні варіанти у вигляді повноцінних підставок-доків, які не тільки розширюють можливості підключення периферії, але й служать комфортними підставками для MacBook, що покращують охолодження системи. 

Це не найзручніші при транспортуванні аксесуари для ноутбуків, але вони дуже корисні, якщо ви рідко працюєте поза домом або офісом і маєте постійне робоче місце. При цьому, незважаючи на високу якість власного охолодження у ноутбуків Apple, на випадок спекотної погоди така підставка точно знадобиться.

Окремо варто відзначити, що існують доки-кронштейни, які не зовсім правильно називати док-станціями з технічного погляду. Але вони, однак, такими є – незважаючи на повну стаціонарність, вони все ще є аксесуарами для розширення кількості доступних портів. 

При цьому вони виконують також функції підставки, але ще й мають додаткове регулювання висоти і кута нахилу основної частини ноутбука. За допомогою такого стаціонарного доку ви зможете максимально комфортно розмістити ваш MacBook під час роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *