<

Догляд за чутливою шкірою: які засоби слід обирати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 19.11.2022 / Статті / /
Перегляди
83
/ Коментарі відсутні

Згідно з дослідженнями 2019 року, більша частина жінок має чутливу шкіру. Будь-який стрес призводить до сухості, роздратувань, почервонінь, тож доводиться приділяти догляду за обличчям багато уваги.

Насамперед краще обирати крем для зволоження обличчя з натуральними компонентами. Бренд Yves Rocher спеціалізується на натуральній косметиці, тож розглянемо схему догляду за чутливою шкірою саме на прикладі його продукції.

Правила догляду за чутливою шкірою

Схема догляду за чутливою шкірою охоплює три основні етапи: очищення шкіри, її тонізування та живлення/зволоження. Розпишемо докладніше кожен з них:

  • Очищення. На цьому кроці шкіра очищується від макіяжу, бруду, ороговілих клітин. М’яке щоденне очищення проводиться за допомогою очищального гелю, пінки, молочка чи міцелярної води. З асортименту Yves Rocher для цього ідеально підійде, наприклад, крем-демакіяж Pure Camomille з ромашкою для чутливої шкіри або пінка-кисень Pure Algue з екстрактом мікроводоростей.
  • Тонізування. Його мета — вирівняти кисло-лужний баланс, додатково зволожити шкіру та підготувати її до поглинання активних речовин кремів та сироваток. Молочко-тонік з ромашкою із серії Pure Camomille підійде для цього якнайкраще.
  • Зволоження та живлення. На цьому етапі наносяться креми, сироватки та есенції. Важливо обирати засоби саме для чутливої шкіри з заспокійливою та зволожувальною дією. Наприклад, крем Pure Calendula, що ідеально підходить як для денного, так і для вечірнього beauty-ритуалу. 

Також можна додатково освіжати шкіру термальною водою протягом дня, особливо якщо вам доводиться перебувати в приміщенні з сухим повітрям. Також краще вмиватись водою кімнатної температури: не надто холодною і не надто гарячою.

Яких засобів слід уникати?

Щоб запобігти появі почервонінь, сухості та відчуття стягнення, краще не використовувати засоби зі вмістом:

  • спирту;
  • мінеральних та синтетичних олив: парафіну, вазеліну тощо;
  • штучних барвників та віддушок.

Також слід обережно ставитись до засобів з вітаміном А (ретинолом). Адже вони можуть підсилювати дію УФ-випромінення і стати причиною сонячних опіків. Скраби та пілінги слід використовувати не частіше, ніж 1 раз на 1-2 тижні. Тоді ваша шкіра залишатиметься здоровою, ніжною та сяючою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *