<

Cкільки заробили працівники Володимир–Волинського міського суду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:40 | 14.02.2015 / Володимир, Статті / /
Перегляди
21
/ коментарі 2

Заробітні плати слуг народу та високопосадовців не завжди перебувають під пильним оком громадськості. Загострилося це питання нині, коли з високих трибун державні мужі закликають простий люд затягувати паски, а самі, при цьому, збільшують (не дуже) заробітні плати, повертають собі та додають переваги на пільги, а позбавлення недоторканості бояться як чорт ладану.

Борці за справедливість зважили загострення цього питання та полоскотали нерви посадовців місцевої Феміди, оскільки найбільше заяв та нарікань пересічних громадян, які звертаються до нас про правову допомогу, припадають, як це не прикро,  на долю суддів, адже зміст рішень та ухвал, які виносяться окремими суддями, носять іноді упереджений характер, поверхневий  розгляд та навіть не відповідають вимогам діловодства. Не рідко, дехто з суддів, одягнувши мантію, вирішує долю людей як йому заманеться. Така зараза стосується не лише місцевого суду, а й вищестоящих судових інстанцій, до речі, такі ганебні факти ми вже висвітлювали, – пише Громадська Організація «З’єднання борців «За справедливість»»

Озброївшись тим, що доступ до публічної інформації нині відкритий для кожної людини, а заробітні плати посадовців не носять конфіденційний характер, тим паче — не державна таємниця, борці за справедливість звернулися з запитом до Володимир – Волинського міського суду з проханням надати інформацію про отриманий дохід його працівниками  за минулий рік. Наш запит був переадресований  до вищестоящого органу —  територіального управління Державної судової адміністрації у Волинській області. Перша відповідь надійшла надто скупа, проте  досить цікава для роздумів. Посилаючись на те, що обсяг документів великий — 81 аркуш, запропоновано за 71 сплатити відповідну суму коштів згідно надісланого рахунку. Дивувало, що в десяти безкоштовних аркушах не вистачило місця для оприлюднення доходу хоча б одного судді, а лише секретарів, прибиральниці та архіваріуса, наче ті за алфавітним порядком стоять вище.  Швидше за все, судова адміністрація надіялася на те, що борці за справедливість або коштів не знайдуть, або лінь нападе підносити питання вдруге, або загубиться серед турбот і клопотів правозахисної діяльності.  Справді, грець із тими коштами, доки їх ми таки віднайшли, та через певний період дочекалися відповіді щодо грошового забезпечення служителів Феміди Володимир – Волинського міського суду, яке вони одержали за 2013 та 8 місяців 2014 року.

Перше враження — несправедливість: величезна різниця посадових окладів суддів та інших працівників судового органу.

Друге враження — незацікавленість: звісно, відповідальність судді значно більша (мала би бути, але ж її нема, ні за жодне злочинне рішення), та невже помічник судді та секретар суду мають заробляти в шість – десять раз менше? Чому би зарплатою не збільшити їхню відповідальність? Наприклад, щоб звертав увагу на відповідність закону …

Громадськості подаємо сумарні доходи (без вирахувань) лише суддів та їх помічників за вищевказаний період. А вже вам, шановні громадяни, дивуватися, радіти чи співчувати такій картині.

Прізвище  та ініціалиПосадаРозмір доходу (грн.):
за 2013 р.за 8 міс. 2014 р.
Пікула Надія ВасилівнаГолова суду267433188719
Лященко Олександр ВалентиновичЗаст. гол. суду209632153740
Канівець Леонтій Федоровичсуддя207013158596
Каліщук Андрій Аркадійовичсуддя183503141194
Мушкет Олександр ОлександровичПом. судді2658317973
Дацюк Лілія ВіталіївнаПом. судді3902024981
Левчук Роман ПетровичПом. судді3639723582
Хамініч Ольга ВасилівнаПом. судді3783324515

Це лише десята частина тієї інформації, якою володіють борці за справедливість. Кому  вона цікава вся, звертайтеся, люб’язно надамо.

Коментарі тут не зайві, позаяк важко повірити, що в нашому провінційному містечку можна одержувати такі шалені гроші, не підприємцям з новітньою технологією виробництва, що дає йому змогу обігнати конкурентів,  бо навіть іншим підприємцям годі мріяти про такі доходи, але в більшості справ малозахищених — неправедним суддям, як і за що платити так? А як зрозуміти, при цьому, творців законну: коли заморожуються й так мізерні  пенсії та заробітні плати на невизначений термін, коли армія тримається за рахунок волонтерства, як же в державній казні віднаходяться мільйонні суми для задоволення надмірних апетитів служителів сліпої Феміди? Сліпої настільки, на людську біду та горе, що в Україні визнана найбільш хабарною. Чому ж тим, оборонцям української України, які в Донбасі кладуть свої молодечі голови, віддають свої життя за краще життя наше, та менше платили?

Крок за кроком доступу громадськості до інформації, яка стосується посадовців місцевого рівня, будемо оприлюднювати заробітні плати та інші доходи керівництва громади міста та районного рівня, податківців та працівників силових структур. Народ повинен знати своїх слуг та піклуватися про їхній матеріальний стан, щоб мати право запитати, на що ж йдуть податки.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер