<

Поради адвоката, що робити демобілізованим учасникам АТО в разі затримання військовою прокуратурою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:43 | 13.02.2016 / Статті / , /
Перегляди
15
/ Коментарі відсутні

В зв’язку із затриманнями демобілізованих учасників АТО 11-го та 12-го лютого на митному пропускному пункті “Устилуг” виникає значна кількість запитань.  Важливим є факт, що всі затримані служили в колишні 51-й ОМБр.

Тому одне із перших питань – “Хто і чому затримує демобілізованих та що робити коли затримали?” Відповідь на це запитання дав Василь Нагорний, відомий адвокат, який займається “Запорізькою справою” та ще безліччю справ військовослужбовців.

Василь Нагорний зазначив наступне:

Особливо це варто прочитати тим, чиї кримінальні провадження передали в іншу область. Наші, волинські суди, знають що відбувається насправді, а тому не виносять ухвал на затримання, в інших областях наша ж військова прокуратура подає вас як “дезертирів”, які не воювали, не демобілізовані, тому поки там розберуться що до чого і чому ваші провадження потрапили в інші області .

Вбийте собі в мізки – ви Воїни, а вони всього лиш прокурори, яких ви захищали. Ведіть себе достойно!
“Тикають” вам посвідчення – дістаньте своє, “УБД” ( інваліда війни) – воно більш круте, ніж прокурорське або ВСП, не соромтесь повідомити, що нагороджені орденами та медалями. Якщо це державні нагороди, то ви особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Нехай поводяться відповідно з Вами!
Запам’ятайте, ви вже демобілізовані, тобто не є військовослужбовцями, а тому ВСП (військова служба правопорядку) ніякого відношення до вас не має і їхні вимоги без відповідних доручень є незаконними.

В телефоні запишіть “швидкі номери” родичів, адвокатів, голови спілки “атошників”, друзів.
Прийшла повістка:
• Дзвоніть до адвоката, але підберіть нормального, бо вже є вордулаки, які навіть матерів загиблих на “бабки” розводять (але це інша тема).
• Шукаєте в повістці: 1.хто викликає 2.кого викликають 3.по якому кримінальному провадженню 4. Година і дата 5. В якості кого викликають (свідок , підозрюваний) 6. Для проведення якої слідчої дії. 7. Права і обов’язки, відповідальність.
Якщо повістка не відповідає цим вимогам- значить її, по при наявність печатки, прислали аферисти, бо нормальний прокурор повинен вміти виписувати повістку.( При бажанні напишіть заяву в поліцію, що аферисти переслідують вас і шлють вам повістки від імені прокуратури.)

Повістку вимаєте отримати особисто, під підпис, а не бабця чи сусід!!! 
Затримують по ухвалі слідчого судді:
Показуєте посвідчення УБД, інваліда війни тим , хто затримує, хай знають, що ви не дезертир. Далі дзвоните родичам, адвокату. Ведіть себе достойно, без нецензурних слів і погроз, але впевнено.

Попросіть показати в осіб, які затримують:
• посвідчення осіб
• доручення на виконання таких дій
• ухвалу суду про дозвіл на ваше затримання – !!! з сирою печаткою і підписом. Ніякі копії не проходять. Дотошно це все прочитайте.
Якщо одного з трьох документів немає – викликайте поліцію, нехай вони з’ясовують, чому проводиться незаконне затримання.

Маємо нових поліцейських, які реально реагують, гріх не скористатись.

 Якщо все законно і папірці всі на місці, доведеться підкоритись, але:
• Вимагайте негайно повідомити родичів, адвоката якщо самі цього не зробили.
• !!!! Ви всі з “посттравматом”, багато поранених, контужених і т.д. Якщо навіть просто кольнуло вам серце , запаморочилось, виник панічний страх, підскочив тиск тощо – негайно викликайте «Швидку допомогу» . Лікар вирішить куди вам : в лікарню чи до військового прокурора. Хто соромиться, той дурень – можете залишитесь інвалідами.
• Тримати вас більше 36 год !!! не мають права. Або відпускають або до слідчого судді, який виносив ухвалу.
Запам’ятайте всі ви звинувачуєтесь в правопорушенні, так званому СЗЧ , яке згідно КПК (на 2014 рік) є злочином СЕРЕДНЬОЇ ТЯЖКОСТІ!!! – ст. 407. А вас звинувачують за дії саме 2014 році. За такі злочини запобіжний захід тримання під вартою ніякий слідчий суддя, щоб не казав військовий прокурор не застосує, тому потрапивши до слідчого судді вас або просто відпустять, або отримаєте особисте зобов’язання (колишня підписка), максимум домашній арешт. Все це не смертельно!


Вас привезли в чуже місто, не повідомили родичів. Хай нададуть вам будь-якого адвоката. Якщо викличуть «прокурорського» або «байдужого» (ви це побачите, бо один і другий скаже вам, щоб ви визнавали вину), то добийтесь, щоб він повідомив родичів. Скажіть, що батьки дуже багаті, це його спонукатиме негайно передзвонити))) А родичі вже звернуться до того адвоката, якому довіряють.
Не бійтесь збрехати, що знайомі з якимсь контррозвідником, нардепом, типу разом рибалите – це трохи присадить військового прокурора.
Показів не давайте – скажіть, що не вірите їм і всі пояснення будете давати слідчому судді. Це не погіршить вашого становища в суді!

Памятайте – у них є тільки 36 годин від часу затримання!!! І не соромтесь сказати, що хочете їсти і пити чи потрібні ліки! Це проблеми військового прокурора.


Скажіть родичам, щоб в суд запросили місцеву пресу.

В суді, якщо вас привезли без адвоката, без родичів повідомте судді про цей факт, а також:
• Що ви учасник бойових дій, де і як воювали.
• Поранені, контужені, інвалід
• Про те, що вже демобілізовані, і що при демобілізації ніхто претензій не пред’являв!
Бажано, щоб родичі підвезли документи, які підтверджують ці обставини.

  • З приводу підозри по ст. 407 КК – розкажіть судді правду, про те, що відбувалось на сході і що відбулось тут у Володимирі: як вас підставили, як вас кинули на гроші, як вам не надали реабілітації та лікування, як бухали у Володимирі місяцями, як не було командирів, як КПП було “прохідним двором”, як відпустили додому, а потім вкрали ваші гроші і поставили в СЗЧ.
  • Повідомте судді, що вас ні разу до цього не викликали у військову прокуратуру і що ви не знали про кримінальне провадження, поясніть, що це прокуратура Луцького гарнізону чинить такі дії, підставляючи вас! Звичайно можна нарватись на суддю-паскуду, але певен, що в переважній більшості випадків вас зрозуміють !
  • Якщо зможете це все сказати і подати документи, то ніякий вам адвокат не потрібний, хоча з ним спокійніше!

Ви не кримінальні злочинці, а учасники бойових дій, Воїни!!! То носіть це звання гордо і не пасуйте перед упирями, які вислужуються!!!


НЕ БІЙТЕСЯ, ГУРТУЙТЕСЯ!!!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *