<

8 зручних послуг залізниці, про які ми навіть не здогадуємось

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:52 | 4.08.2016 / Статті /
Перегляди
418
/ Коментарі відсутні

Насправді виявляється, що ми дуже мало ми знаємо про те, що насправді включено в ціну звичайного плацкартного квитка! Вдалій поїздці ми вже радіємо тоді, коли ненав’язливий сервіс залізниці був хоча б не принизливим і не ганебним, а умови у потязі більш-менш відповідали комфорту. І решту нас вже не цікавить. А дарма!

Купуючи квиток у касі, нам ніхто і ніколи не говорить про наші права, а додатково ними ми чомусь не цікавимось. Скільки розчарувань доставляють нам запізнення, або ситуації коли потрібно виїхати раніше терміну. Виявляється – все вирішується!

1. Виїхати раніше терміну

Ви можете поїхати поїздом, який відходить на кілька годин або днів раніше того рейсу, на який придбали квиток, без будь-якої доплати. При наявності вільних місць, зрозуміло.

2. Отримати інший квиток, якщо запізнилися

Не панікуйте, якщо ви запізнилися на свій рейс. Ви маєте право відновити дію квитка на інший поїзд при умові доплати вартості плацкарти (а ціна з/д квитка складається з трьох частин: вартості квитка, вартості займаного в вагоні місця – плацкарти – і тарифної частини) протягом 24 годин.

3. Зійти з поїзда на кілька днів

Пасажир має право робити зупинку на шляху прямування з продовженням терміну дії квитка, але не більше ніж на 10 діб. Для цього вам потрібно пред’явити свій квиток в касі на станції зупинки для проставлення на ньому відмітки про зупинку протягом 3 годин з моменту прибуття на станцію вашого поїзда. А при відновленні поїздки потрібно буде сплатити лише вартість плацкарти квитка.

4. Допустити помилку в квиткових даних

Це гарна новина для неуважних товаришів, які купують квитки через інтернет. У разі розбіжності даних документа, що посвідчує особу пасажира, з даними, зазначеними в квитку, на одну букву в прізвищі і на одну цифру в номері людина допускається до проїзду.

5. Повністю зайняти нижнє багажне місце

Переважне право для використання нижнього місця для ручної поклажі має пасажир, який проїжджає на нижній полиці, а верхнього місця – пасажир, який проїжджає на верхній полиці. Так що ви не зобов’язані ні з ким ділитися своєю нижньою полицею.

6. Собаку-провідника провезти безкоштовно і без документів

Плата за перевезення собак-провідників не стягується, і перевізні документи не оформляються. Адже це не просто найвірніший друг, але й ваша безпосередня допомога у побуті. Він повинен лише мати нашийник і намордник, і перебувати завжди поруч зі своїм господарем.

7. Безкоштовно користуватися туалетом на вокзалі

Туалет на вокзалах для пасажирів безкоштовний. При пред’явленні квитка з вас не повинні стягувати плату за відвідування туалетів по шляху прямування поїзда. Так що не викидайте свій квиток, в тому числі і електронний.

8. Попросити настільні ігри

У провідника можна безкоштовно попросити склянку, ложку, навіть якщо ви не купуєте чай, вилку, набір ниток і голок, предмети догляду за одягом і взуттям, медикаменти, а також настільні ігри (шашки, шахи, доміно).

Знайте свої права, і подорожуйте з комфортом!

За матеріалами spektrnews.in.ua




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *