<

5 швидких і недорогих страв на вечерю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 25.03.2023 / Статті / /
Перегляди
1519
/ 1 коментар

Актуальне питання для кожної господині: що придумати на вечерю, щоб вийшло смачно та обійшлося недорого. Пропонуємо п’ять оригінальних страв, швидких та простих у приготуванні. 

Іспанська тортилья

Інгредієнти:

  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Картопля — 3 шт.
  • Курячі яйця — 4 шт.
  • Куркума — 1 чайна ложка.
  • Цукор — 1 чайна ложка.
  • Олія — для обжарювання.
  • Сіль та перець — по дрібці.

Цибулину поріжте півкільцями та викладіть на сковорідку з розігрітою олією, посипте цукром для карамелізації. Тушкуйте на помірному вогні.

Кожну з трьох картоплин розріжте на чотири частини, а потім на тоненькі пластинки однакової товщини. Викладіть на сковорідку з цибулею, смажте на середньому вогні до м’якості та румяності.

Розбийте яйця у глибоку ємність, підсоліть, поперчіть, додайте куркуму, перемішайте до однорідності. 

Виберіть картоплю зі сковорідки та перекладіть у ємність із яйцями. Перемішайте й залиште постояти п’ятнадцять хвилин, а потім поверніть на сковорідку. Підсмажте пару хвилин на слабкому вогні. 

Накрийте сковорідку тарілкою і переверніть омлет смажитись іншим боком. На хвилину увімкніть сильний вогонь, а потім на пару хвилин — середній. 

А щоб ваші страви були смачними та обходилися недорого, скористайтеся вигідними пропозиціями від METRO.

Гречана запіканка з куркою

Інгредієнти:

  • Вода — 250 мл.
  • Гречка — 130 грамів.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква середнього розміру — 1 шт.
  • Куряче філе — 300 грамів.
  • Яйця — 3 шт.
  • Твердий сир — 60 грамів.
  • Сіль, чорний перчик, пряності.

Гречку промийте, залийте водою та варіть до напівготовності. (Якщо у вас залишилась готова гречана каша, можна взяти її.)

Дрібненько поріжте ріпчасту цибулю, а морквину натріть на тертці. Куряче філе поріжте шматочками.

Гречку висипте у глибоку ємність, додайте цибульку, моркву, шматочки філе, три яйця. Підсоліть, поперчіть, додайте спеції. Ретельно перемішайте, викладіть у форму для запікання, розрівняйте.

Запікайте сорок хвилин у духовці при температурі 180°С. За кілька хвилин до готовності посипте тертим сиром. 

М’ясна тушкованка з гарбузом і картоплею

Інгредієнти:

  • М’ясо (будь-яке) — 500 грамів.
  • Морква — 1 шт.
  • Картопля середнього розміру — 4 шт.
  • Гарбузова м’якуш — 400 грамів.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Вершкове масло — 40 грамів.
  • Часник — 4 зубці.
  • Сіль, перчик, улюблені пряності.

М’ясо поріжте невеликими шматочками та обсмажте на вершковому маслі. Дрібненько пошинкуйте цибулю й часник, натріть моркву на тертці — додайте до м’яса. Туди ж відправте порізану картоплю. Підсоліть, поперчіть, додайте пряності та трішки води. Тушкуйте страву 20 хвилин, після чого додайте шматочки гарбуза та готуйте ще 10 хвилин.

Курячі грудки зі шпинатом

Інгредієнти:

  • Свіжий шпинат — 1 пучок.
  • Куряча грудка — 2 шт.
  • Твердий сир — 60 грамів.
  • Оливкова олія.
  • Сіль, мелений перчик, пряності.

Подрібніть шпинат за допомогою блендеру, натріть сир на тертці. Розрізану вздовж курячу грудку посипте сіллю, перцем та пряностями. На одну половинку викладіть шпинат та посипте сиром, накрийте другою половинкою. Перекладіть у форму для запікання, змастіть олією та поставте у розігріту духовку на 35 хвилин.

Кус-кус із овочами

Інгредієнти:

  • Кус-кус — 250 грамів.
  • Вода — 250 мл.
  • Будь-які овочі — заморожені або свіжі.
  • Оливкова олія — 2 столових ложки.
  • Сіль, перчик.

Кус-кус насипте в каструлю, залийте гарячою водою та залиште на десять хвилин. На розігріту сковорідку з олією всипте заморожені овочі (або порізані свіжі) та обсмажуйте до готовності. Додайте кус-кус, підсоліть та поперчіть, перемішайте.

Бажаємо смачного!




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *