<

4 нових хатніх обов’язки, коли в домі з’являються посудомийні машини AEG

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:45 | 1.02.2021 / Статті / /
Перегляди
76
/ Коментарі відсутні

Коли в будинку з’являється помічниця-посудомийка, припиняються сварки, чия черга мити посуд. Господиня тепер має більше часу на дозвілля з родиною, а бокали для шампанського скриплять як у рекламі. 

Та нова побутова техніка у квартирі не тільки звільняє від набридливих хатніх обов’язків, але й створює нові. Що саме потрібно обов’язково робити, коли у вас з’явилася посудомийна машина, ми запитали у представників легендарного бренду AEG.

Складати та розвантажувати посуд

Коли на кухні є помічниця, завданням кожного члена родини є складання брудного посуду до машини. Причому у вірному порядку. Є окремі секції для тарілок, фужерів, каструль та столових приладів. 

Якщо не дотримуватися порядку та черговості завантаження, є ризик що посуд трісне через тертя один від одного чи досконало не відмиється, бо сусідня миска перекриватиме доступ струменю води.

Після миття кришталево чистий та вже сухий посуд потрібно розвантажити та розкласти по поличках. На це також потрібен певний час кожного разу.

Чистити посудомийку

Безумовно, для чистки посудомийки використовують тільки спеціальні засоби, адже будь-яка техніка потребує дбайливого ставлення. Якими саме засобами можна почистити посудомийні машини AEG, ви можете переглянути на офіційному сайті бренду та пересвідчитися, що це чималий арсенал.

“Спеціальні засоби покращують функціональність посудомийки та збільшують термін її служби. Мова про освіжувачі, засіб для видалення накипу, відновлювальну сіль, що протистоїть накопиченню кальцію”, — розповіли у AEG. 

Користування машиною супроводжується її регулярним очищенням: до контейнеру засипають сіль, коли система про це сигналізує. Та періодично потрібно очищати фільтр, у якому застряють залишки їжі. 

Купувати таблетки 

Так, можливо ви назавжди попрощаєтеся з мийними засобами для посуду та на полиці з побутовою хімією з’являться нові — таблетки для посудомийної машини. Це екстрасильний мийний засіб, що бореться з жиром, засохлою їжею, пригорілим брудом, плямами від чаю та кави тощо. 

Від того наскільки якісні та дорогі засоби ви купуватиме, залежить якість миття та справність вашої побутової техніки. Тому не радимо надто на них заощаджувати. Інакше доведеться перемивати посуд за вашою помічницею. 

Відкривати дверцята

Власники вбудованої посудомийки AEG завжди тримають дверцята зачиненими, щоб не псувати загальний вигляд кухонного гарнітура. Не потрібно так робити. Хоча у більшості моделей машин після миття посуду вмикається режим подачі гарячої пари, камера не висихає на 100% й у ній утворюється сприятливі умови для розмноження грибку та плісняви. Навіть якщо ви насухо протерли двері та стінки камери. 

Краще залишати дверцята трохи відчиненими, а зачиняти лише іноді, наприклад, коли до вас завітали гості, а всередині посудомийки купа ще немитого посуду. 

Дійсно, ці обов’язки — дрібниці у порівнянні зі щоденним тертям брудних тарілок, та все ж не варто забувати про дбайливе ставлення до техніки. Тільки так вона прослужить вам довгий час.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *