<

Хто допомагає військовим на Волині, і кому має бути соромно

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 22.09.2014 / Статті / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
DSC_0065

У Нововолинську вже стали традиційними акції, спрямовані на збір коштів для військовослужбовців. Як інформувало інтернет-видання «БУГ», одна з таких акцій відбулася у неділю, 21 вересня.

Після початку заходу біля скриньок не надто юрмляться люди. З першого погляду склалося враження, що жителі Нововолинська не дуже прагнуть допомагати військовим. Але через деякий час до скриньки безперервним потоком потяглися… пенсіонери. Старенькі бабусі і дідусі намагалися допомогти по змозі, кидаючи у скриньку часточки своїх і без того зовсім невеликих пенсій – по 10 -20 гривень. Потім вони залишилися на молебень, і разом зі священиками помолилися за мир в Україні, за здоров’я тих, хто боронить і відстоює Вітчизну на сході, та за душі тих, хто в впав від кулі ворога.

Молоді на акцію прийшло дуже мало. І це у неділю, коли немає уроків чи пар… Невже молоді люди не усвідомлюють, що існує велика необхідність підтримки для військових? Чомусь не було тих, чиї ровесники зараз воюють.

Місцевий активіст волонтер Нововолинського центру допомоги військовим Борис Бабійчук розповів:

«Ми вже не вперше проводимо таку акцію, і завжди молодь не надто активна. Молоді люди почали долучатися до збору коштів після початку акції «Фото патріота». Таким чином, нам вдалося зібрати десь 18 тисяч гривень. Загалом із 230 тисяч гривень, які зібрано на сьогоднішній день, основна сума надійшла від стареньких бабусь та дідусів, які кидають у скриньки 20, 40, 50 гривень. Я навіть бачив, коли підходять старенькі бабусі, відкривають гаманець, де лежить 1, 2 і 50 гривень, і вони дістають і кидають у скриньку 50».

Після побаченого просто хочеться побажати молоді активніше долучатися до ініціатив зі збору коштів для військових, щоб хоч таким чином допомогти, а також нагадати, що в той час, поки вони ходять на дискотеки та дивляться телевізор, хтось ціною власного життя відстоює НАШУ СПІЛЬНУ Україну.

Василина БОРУЦЬКА




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *