<

Макс Кідрук живе на “складі контрабандиста” та мріє бути солістом Metallica. Інтерв’ю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 19.10.2014 / Статті / , , /
Перегляди
7
/ коментарі 2
10295678_10152374798019573_4284939258778965589_n

Відомий український письменник Макс Кідрук розповів кореспонденту інтернет-видання «БУГ» про свою нову книгу, про те, чим планує займатись взимку та що завжди тримає під ліжком. Неординарний хлопець колекціонує холодну зброю, пише унікальну книгу та закликає усіх ніколи не говорити страшну фразу «Я не зможу». Макс обожнює авіацію, багато подорожує та зізнається, що він – щаслива людина.

«Те, що я став фізиком – справжня випадковість»

Макс Кідрук – молодий український письменник.  За освітою хлопець фізик, але це не завадило йому взятися за перо. Макс розповідає, що любов до літератури зародилась у ньому з дитинства. Його батько має величезну бібліотеку, яка вміщує майже 5 тисяч книг.

«Я ріс на художній літературі відомих світових прозаїків. Я читав книги про письменників та їхні біографії. В результаті  я захотів стати письменником,  а фізика – то швидше побічний ефект.  Те, що я став фізиком – це справжня випадковість. А тоді, в кінці 90-х на початку 2000-их років, важко навіть було мріяти про те, що ти зможеш заробляти собі на життя писаниною», – розповідає Кідрук.

Однак, можливо випадковостей і не існує. З раннього дитинства Макс захоплювався авіацією та всім, що з нею пов’язано. Цій темі він присвятив свій останній роман – технотриллер під назвою «Жорстоке небо». Ця історія базується на реальних подіях та розповідає про авіакатастрофу українського літака. Макс зазначив, що готувався до цієї книги усе своє життя.

«Коли я ще був дитиною і ходив в школу, то завжди дивився на літаки, і мені було цікаво, як вони можуть літати. Як взагалі таке може бути? Чому він летить. Я почав збирати інформацію, і саме з цього все почалося», – говорить Макс.

P-a4lXx8pFs

«Я намагаюсь писати максимально швидко»

Кідрук розповідає, що на сьогодні «Жорстоке небо» – це найсильніша та найзріліша його книга. Завдяки їй він виріс як письменник. Проте, він наголошує, що це не робить інші його книги менш вартісними чи важливими. До того ж,  за цей рік Макс багато подорожував та писав. Взимку вийшла його книга – тревелог «На Зеландію», потім переклад «Бота», «Жорстоке небо» та «Ода до радості».

«Я намагаюсь писати максимально швидко, але аби ця швидкість не впливала на якість написаного», – розповідає письменник.

Наступна книга Кідрука буде про Україну  та вийде у Польщі

У планах письменника багато нових проектів. Наступного року у Польщі вийде його книга про Україну. Усі права на книгу мають польські видавці, тому найближчих 5 років українці її не побачать. Робота унікальна тим, що це перша книга українського письменника, яку спочатку надрукують іноземною мовою.

Макс цим проектом задоволений, адже вже давно хоче писати про Україну. Зізнається, що війна та всі неприємні події, які зараз відбуваються в державі, змінюють його письменницькі плани. Виникають все нові та нові ідеї.

«Я відчуваю відповідальність перед суспільством», – говорить Кідрук та додає, що частину коштів, яку він збирає під час туру з презентацією «Жорстоко неба», він передає на потреби АТО.

Чим лікувати творчу кризу – рецепт від Кідрука

Письменник розповідає, що має багато цікавих планів та на творчу кризу ніколи не скаржиться. Також, просить розмежовувати поняття «творча криза» та «кризу сюжетів». Остання легко лікується подорожами та спілкуванням.

9xXVoQmqV6c

«Сюжети не приходять самі по собі. Ти береш їх з інших книг, з розмов із людьми», – зазначає Макс та розповідає, що його часто надихають сни.

«Я вже колись розповідав, що «Бот»  з’явився із трьох великих снів. У мене завжди під ліжком лежить блокнот із ручкою і я можу о 4 ранку прокинутись, щоб  записати якийсь дуже дивний та дикий сон. Не завжди ці записи потрапляють до книг, але вони породжують багато цікавих ідей, які я потім використовую», – каже письменник.

Так, найближчим часом Кідрук планує взятися за написання книги під назвою «Зазирни у мої сни». Письменник впевнений, що це буде найпотужніша його історія.

«Моя кімната стала схожа на кімнату контрабандиста»

Макс Кідрук колекціонує модельки літаків та  холодну зброю, які збирає по всьому світі.

Так, в арсеналі письменника є: римський меч «Гладіус», середньовічний меч, китайський абордажний палаш,  кортик,  який є точною копією кортика імператора Священної Римської імперії Карла V, мексиканський обсидіановий ніж, ніж американських індійців, бушманська стріла та багато іншого.

«Я багато подорожую і тому збирав цю зброю по всьому світі. Рим, Китай, Париж, Намібія. Моя кімната стала схожою на склад контрабандиста, і я від цього отримую кайф», – розповідає Кідрук.

Макс  зізнається, що обожнює свою роботу, адже вона цікава. І не зважаючи на те, що іноді трапляються фінансові проблеми та складнощі, важка  праця завжди приносить позитивні результати.

1509009_10152111391834573_1657704022_n

«Я вважаю себе щасливою людиною, я на своєму місці і люблю те, чим займаюсь. Однак, якби я не був письменником, то хотів би бути музикантом,  Джеймсом Хетфілдом із Metallica», – говорить письменник і радить ніколи не боятися робити те, що хочеться. А ще – багато читати.

«Дуже багато блискучих письменників та хороших бізнесменів чи політиків не з’явились на світ лише тому, що подивились на себе в дзеркало і сказали: «Я не зможу». Не треба боятись ризикувати, треба побільше мріяти та втілювати свої мрії у життя», – додав письменник.

Еля СЕРКОЖАЄВА

Фото взято з офіційної сторінки Макса Кідрука в мережі Facebook.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *