<

Драйв як стиль життя, Або чим живуть королі волинських доріг. Фото. Відео

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:36 | 5.10.2014 / Статті / , /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні
Y_u_piEkmVw

Гурчання моторів, звукові та візуальні сліди гальмівного шляху, запах бензину та швидкість – Якийсь «Форсаж-2», скажете ви, навіть не здогадуючись, що цей форсаж існує зовсім поруч у Нововолинську завдяки ініціативним людям, які зуміли організувати з толком та користю власне дозвілля.

Свій хоч маленький та безумовно цікавий світ створили у Нововолинську молоді люди та назвали його «Drive2 Нововолинськ». Ці хлопці та дівчата понад усе люблять швидкість, гострі емоції та хороші автомобілі. Про те, як живуть і чим дихають нововолинські автолюбителі кореспонденту інтернет-видання «БУГ» розповів адміністратор нововолинського автоклубу «Drive2 Нововолинськ» Андрій Левчук.

 – Андрію, як часто учасники вашого клубу збираються кататися?

– Як коли виходить, але раз в місяць стабільно. Але загалом стараємось кожного вечора збиратися, п’ємо каву, говоримо про машини, ділимося враженнями. Можна сказати, у нас клуб за інтересами.

l76ZK4vw0KI

«Вони нам допомагали  з організацією першого слалому – турніру, який проводився в центрі міста. Другий турнір, відбувся на території аеродрому. Олександр нас дуже підтримав, а ми допомагали йому збирати кошти на АТО», – розповідає Андрій. Зокрема, під час змагань автомобілісти зібрали кошти для бійців у зоні АТО.

У 2014-му році активісти організували перший слалом – змагання на автівках у Нововолинську. Зокрема, 1 червня до Дня захисту дітей на слалом до Нововолинська  приїхав нинішній чемпіон України  з слалому в передньому приводі Павло Василькевич, Дмитро Минаєв – чемпіон України в задньоприводному слаломі. Також на змагання у Нововолинськ приїжджав чемпіон України зі слалому Олексій Виговський. Окрім того, на змагання приїхало багато звичайних автолюбителів з Торчина, Луцька, Львова, Ковеля.

h5W07tWTXBc

– Чи не страшно вам було зайнятися організацією таких серйозних змагань?

– Ну…Перший слалом організовували  – боялися, бо проводили в центрі міста, біля міськвиконкому. Але нам допомогли, тому нам вдалося зібрати трохи коштів…

cH-C9tC9NKQ

Другий слалом відбувся 30 серпня на аеродромі біля села Литовеж.

46S0PK92MtM

Під час змагань також збирали кошти для хлопців, які воюють на сході.

Нововолинські автомобілісти їздять на змагання і в інші міста. Кажуть, що подружилися з хлопцями з різних міст. Наприклад, їздили цілим клубом на змагання в Тернопіль. «У нас є навіть віце-чемпіон з ралі, об’ємом до 1,4 літра – Вадим Сидорчук», – каже Андрій.

Автолюбителі кажуть, що в автоклубі багато людей, які просто люблять машини. Інколи на зустріч може прийти і двадцять чи тридцять чоловік, а інколи й до сотні автолюбителів збирається.  Вони намагаються їздити на аеродромі, щоб не заважати людям і не шуміти в місті, але іноді можуть проїхатися й по місту.

mRLv8YZGUu4

– Зазвичай збираєтеся лише вночі?

– Ні, не обов’язково. Вдень також. Тренуємося вдень, змагання теж вдень.

– Як відбуваються ваші тренування?

– Коли був перший слалом купили стрічки, фішки, ставимо собі маршрути, і змагаємося. Кожен пробує, на що здатний, майстерність, змагаємося між собою. Або драг-рейсінг.

– Хтось з місцевих підприємців допомагає вашому клубу?

– На сам клуб ніхто не допомагає. Але коли проводили змагання, то нам самим доводилося ходити просити, тобто постійного спонсора немає. Лише «Молодіжна ініціатива» постійно з нами.

QhxbySzYyLg

У «Drive2 Нововолинськ» беруть участь не лише автомобілісти, а й мотоциклісти, є також і дівчата шанувальниці автівок і дівчата-пасажирки. За словами Андрія, вони не беруть участі в змаганнях, але їм цікаво.  А на змаганнях дівчата допомагають і працюють як секретарі чи маршали.

Наймолодшому учаснику клубу 16 років, і  незважаючи на юний вік, хлопець самотужки  побудував багі (різновид спортивних машин  – ред.). Є у клубі й учасники, яким по 45-50 років.  «Є у нас дядя Саша, який має дочку мого віку», – додає Андрій.

– Автомобілі все-таки не дешеве задоволення. Чи багато грошей витрачаєте на своє хобі?

– Є такий вислів: скільки б не дорожчали сигарети і бензин, всі будуть курити і їздити. Знаєте, у нас тут лише люди, які дійсно це люблять. Кожен, звичайно, вкладає кошти в машину. Але якщо це в тебе в крові, то вже назавжди. Кожен отримує від цього задоволення. У нас немає таких, кому це не подобається.

n22jugsMgzM

4 жовтня нововолинський клуб «Drive2 Нововолинськ»  відсвяткував рік з дня заснування, тому на зустріч, що відбулася по сьомій вечора біля Ринку у Нововолинську, приїхали усі учасники автоклубу. Редакція інтернет-видання «БУГ» приєднується до привітань з першою річницею автоклубу та бажає активістам натхнення, рівних доріг та дешевого бензину.

5t14uBKtFdQ

Василина БОРУЦЬКА та Іванна МАРТИНІВ

ФОТО : Вікторія Бєльська





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *