<

До цієї книги я готувався все життя, – Кідрук у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:22 | 17.10.2014 / Статті / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні
lP8kk9QAPCY-2

У Нововолинську відбулась презентація книги відомого українського письменника Макса Кідрука, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Свою книгу «Жорстоке небо» письменник презентував  нововолинцям  у четвер, 16 жовтня.

У читальній залі Нововолинської міської бібліотеки  зібралось кілька десятків шанувальників творчості відомого письменника.

Акція відбулась за підтримки заступник голови обласної ради Ігора Гузя та була благодійною – усі кошти, які зібрали, передадуть на потреби бійців Волинського батальйону територіальної оборони, який зараз перебуває на Сході України.

«Ніщо мене не спонукало писати цю книгу»

Макс Кідрук розпочав презентацію з  міні-лекцій на теми: « Шкільна та Нешкільна фізика» та «Чому літак летить». Їх основна мета  – заохотити своїх читачів більше читати про авіацію, яку сам письменник обожнює з дитинства.

«Ніщо не спонукало мене написати цю книгу. Я готував себе до неї протягом всього свого життя, сам того не знаючи. Авіація завжди мене захоплювала. Ще в дитинстві я із захватом дивився на літаки і думав, як вони можуть так літати», – говорить письменник.

У новій книзі Кідрука літак потрапляє в авіакатастрофу. Автор зізнається, що його історія заснована на двох реальних авіакатастрофах, які стались у Тайвані та Лондоні.  А жорстоке небо, тобто негода – це перша причина, чому авіалайнери розбиваються.

«У світі не так багато романів про авіацію. Пальців однієї руки вистачить, щоб перерахувати всі світові бестселери, в яких розповідають про авіакатастрофи. Це книги, які я дуже сильно люблю. Ці книги не зацікавили  багатьох моїх товаришів, і мене це завжди дивувало: як історії, які розривають мене на шматки, когось залишають байдужими?», – зазначає письменник.

«Це перший мій роман, де головний герой – жінка.

«Жорстоке небо» – це перший роман Макса Кідрука, головним героєм якого стала представниця прекрасної статі.

«Жорстоке небо для мене не просто трилер, а особливий,  по-справжньому знаковий роман. Це перший мій роман, де головний персонаж – жінка», – зазначає Кідрук.

Автор  розповів, що читачі часто запитують його, чому головні герої усіх його книг  –  чоловіки, так звані «пацанячі» персонажі. Для Кідрука це стало свого роду викликом, і він вирішив створити головного героя – жінку.

«Діані Столяр – 28 років. Я звіряв кожен її жест, кожен її рух із жінками та дівчатами, яких знаю.  Я «тягнув» у роман підглянуті елементи жіночого гардеробу. І тоді зрозумів для себе, що з персонажа жінки можна витягнути значно більше класних історій, ніж з хлопака. Я впевнений, це не остання моя головна героїня», – розповідає письменник.

Стосовно інших персонажів книги, то деякі з них мають свої прототипи в реальному житті. Так, Даня, син Діани – це похресник автора, а прототипом кота Грубодупенка став кіт подруги з Тернополя. Також, у книзі присутній письменник-невдаха,  який, за словами Кідрука, до автора немає жодного відношення. Він створив його, відштовхуючись від образів багатьох київських письменників.

Варто згадати про ще одну особливість книги  – це кольорові ілюстрації та схеми, які доповнюють розповідь письменника.

«Я додав у книгу багато схем, карт та фото. Тут є повноцінна кольорова вклейка з ілюстраціями до сюжету. Фотографії літаків, а також схеми аеропортів», – зізнається автор.

«Я хочу писати про Україну»

Кідрук запевняє, що після «Жорстокого неба» планує видати ще багато книг. У його планах –  нові проекти, однак , враховуючи теперішню ситуацію в країні, вони будуть зовсім іншого спрямування. Макс зізнається, що хоче написати книгу про Україну без жодної містики та фантастики.

Також, письменник розповідає, що працює над книгою, в якій йдеться про вплив Росії на Україну. Книга публіцистична і зовсім не схожа на всі попередні. Однак, вона вийде у Польщі, а в Україні найближчих  п’ять років її шукати не варто.

«Це унікальний проект, досі ще  жодна книга українського письменника не видавалась спочатку іншою мовою. В мене контракт з Польщею – і п’ять років книгою володіє польське видавництво. Також влітку я працюватиму над новим романом в стилі Фіцджеральда.  Зараз я не розкажу вам, про що ця книга», – розповідає Кідрук.

Насамкінець організатори розіграли між учасниками презентації одну книгу. На жаль, на попередній зустрічі, яка також відбулася у Нововолинську, усі книги розкупили.

Своєю чергою, Макс Кідрук пообіцяв, що коли презентуватиме свою наступну роботу, обов’язково знову відвідає Нововолинськ,  і шкодує, що окрім актових залів, міста так і не побачив.

Еля СЕРКОЖАЄВА




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *