<

Працівники полігону в Нововолинську сортують сміття: третину подрібнюює спеціальна установка, іншу частину віддаватимуть на переробку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:14 | 16.10.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
14
/ 1 коментар

На території полігону Нововолинської міської об’єднаної територіальної громади з’явилася мобільна сортувальна установка з переробки твердих побутових відходів та небезпечних відходів.

За добу сортуватимуть близько 60 тонн сміття. У планах налагодити роботу у три зміни. На даний час тут працює одна із 10 осіб, повідомили на сайті Нововолинської міської ради.

Сміття проходить через конвеєр, де працівники його сортують, а те, що залишається, подрібнює дробарка. Таким чином приблизно 30% сміття утилізовується, а 70% йде на вторинну переробку.

Сортування дає можливість економити кошти міського бюджету на «захоронення» сміття і розширення меж сміттєзвалища. Крім  того, його площа зменшуватиметься, адже на переробку відправлятимуть накопичене роками сміття.

Віктор Кондратюк, представник компанії «Екосфера плюс» зазначив:

“Знайшли бюджетний варіант сортування твердих побутових відходів. Лінія для сортування – мобільна. Ще привезуть барабан, який відбиратиме органіку, пластик й інші відходи. Усе пресуватимуть, пакуватимуть і складуватимуть”.

Читайте також:

Влада Нововолинська не забезпечила діючу систему роздільного збору сміття, – Бабійчук




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер