<

У Трампа обговорили проведення перших за майже 30 років ядерних випробувань

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:01 | 25.05.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

В адміністрації президента США Дональда Трампа обговорили питання можливого проведення нового випробувального ядерного зриву. Їх Сполучені Штати не проводили з 1992-го року.

Як пише The Washington Post з посиланням на анонімні джерела, випробування обговорили на зустрічі високопоставлених чиновників, що представляють вищі органи національної безпеки, – інформує hromadske.ua.

Раніше в адміністрації Дональда Трампа звинуватили Росію і Китай в проведенні ядерних випробувань малої потужності. Ці дві країни звинувачення відкидають.

Анонімний високопоставлений чиновник адміністрації повідомив, що демонстрація США того, що вони можуть «провести швидкі випробування», може допомогти під час перемовин, оскільки Вашингтон прагне укласти тристоронній договір щодо урегулювання ядерного озброєння.

Видання пише, що на зустрічі ніяких угод не підписували. Питання проведення ядерних випробувань залишається відкритим.

Однак інше джерело розповіло, що в підсумку було прийнято рішення вжити відповідні заходи на загрози з боку Китаю та Росії, але уникати відновлення ядерних випробувань, – пише УНІАН.

США не проводили ядерних випробувань з вересня 1992-го року. Захисники ядерного нерозповсюдження попереджають, що це може мати дестабілізуючі наслідки.

Раніше США вимагали від Росії, щоб нова угода про контроль над наступальними озброєннями базувалася на баченні саме американської сторони.

Нагадаємо, Сполучені Штати 2-го серпня офіційно вийшли із договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Це був один із ключових договорів Холодної війни, який стримував загрозу ядерного конфлікту в світі. Угода між США та СРСР діяла понад 30 років.

Президент США Дональд Трамп висловив упевненість у підписанні нової ядерної угоди, але вже за участі не тільки РФ, а й Китаю.

Угоду про ліквідацію ракет середньої та малої дальності Радянський союз і Штати підписали 8-го грудня 1987-го року у ході зустрічі Михайла Горбачова та Рональда Рейгана у Вашингтоні. Ця угода вперше в історії дозволила ліквідувати цілий клас озброєнь.

Сторони зобов’язалися знищити усі комплекси балістичних і крилатих ракет наземного базування середньої та малої дальності (з радіусом дії 500 до 5000 км), а також не виробляти, не випробовувати і не розгортати такі ракети в майбутньому. Усе для того, щоби запобігти можливій загрозі ядерної війни.

Ілюстративне фото




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер